Idrottsstipendium från Enköpins kommun

  • 26 sep 2024

image: Idrottsstipendium från Enköpins kommun

Vi vill gratulera Pontus Asp Almström till Enköpings Kommuns Idrottsstipendium. 

Den 7 september delades priset ut. Motiveringen lyder:

 

Pontus Asp Almström är en talangfull och hängiven simmare med en stark karaktär och en positiv attityd. Att tilldela honom detta stipendium är en investering i en framtida elitsimmare och en förebild för alla unga idrottare.

Pontus är Simklubben ENAs främsta simmare och har visat enastående utveckling sedan han började simma som barn. Han har kvalificerat sig till SUM SIM och siktar på en finalplats i 50 meter och 100 meter frisim. Nästa mål är att kvalificera sig till JSM under sommaren.

Pontus tränar hårt och dedikerat, har en stark vilja att vinna och en positiv inställning till alla utmaningar. Han är en hjälpsam och engagerad simkamrat som alltid bryr sig om andra.

Jurygruppen är glada över att kunna tilldela Pontus Asp Almström detta ungdomsidrottsstipendium för att han är en naturlig ledare och en förebild för yngre simmare. Pontus tar motgångar på ett professionellt sätt och ser dem som en möjlighet att utvecklas. Stipendiet kommer att ge Pontus möjlighet att delta i fler tävlingar och träningsläger, vilket kommer att accelerera hans utveckling. Att han nyligen tilldelades Gamla Simmares vandringspris för att vara en bra kompis, förebild samt tränar föredömligt tycker jurygruppen säger mycket om Pontus.